Finnair: 10 yleisintä kysymystä käsimatkatavaroista lennoilla

12.09.2023


10 yleisintä kysymystä käsimatkatavaroista lennoilla

Kuinka paljon käsimatkatavaroita voin ottaa mukaan Finnairin lennoille? Minkä tavaroiden kuljettaminen käsimatkatavaroissa on rajoitettua? Mikä on pieni laukku? Krista Karttunen asiakaskokemustiimistämme ja lentoaseman palveluiden parissa työskentelevä Niina Haahtikivi vastasivat yleisimpiin kysymyksiin käsimatkatavaroista lennoilla.

15.08.2023

Kuinka paljon käsimatkatavaroita voin ottaa mukaani Finnairin lennolle?

Kun sinulla on Light-, Classic-, tai Flex-lippu mihin tahansa matkustusluokkaan, voit ottaa mukaasi pienen laukun (40x30x15cm) ja yhden isomman käsimatkatavaran (55x40x23cm).

Superlight-lippu sisältää yhden, pienen, istuimen alla kuljetettavan laukun. Superlight-lipulla matkustaessasi voit ostaa isomman käsimatkatavaran lisäpalveluna. Finnair Plus Silver-, Gold-, Platinum- ja Platinum Lumo -jäsenet saavat tämän isomman käsimatkatavaran tasoetuna matkustaessaan Superlight-lipulla.

Jos sinulla on ennen 1.6.2023 ostettu lippu, matkustat alkuperäisellä lipullasi ja siihen ostohetkellä sisältyneellä matkatavarakiintiöllä.

Mitkä ovat käsimatkatavaran painorajat, ja ovatko ne muuttuneet?

Businessluokassa pieni laukku ja isompi käsimatkatavara voivat painaa yhteensä enintään 12 kg. Economy- ja premium economy -luokassa käsimatkatavaroiden painoraja on 8 kg. Painorajatovat olleet samat jo vuosia.

Mistä voin tarkastaa lippuuni kuuluvan sallitun matkatavaran määrän?

Voit tarkastaa lippuusi sisältyvän sallitun matkatavaran määrän Finnairin mobiilisovelluksesta tai Varaukseni-palvelusta. Matkatavarakiintiösi näkyy myös e-lipussasi ja varausvahvistusviestissä, jonka lähetämme, kun teet varauksen.

Mikä on pienen laukun ja käsimatkatavaran ero?

Pieni laukku tarkoittaa esimerkiksi pientä käsilaukkua, pientä tietokonelaukkua tai pientä reppua, jonka enimmäismitat (pituus x leveys x korkeus) ovat 40 cm x 30 cm x 15 cm. Pieni laukku laitetaan lentokoneessa edessä olevan istuimen alle.

Käsimatkavara tarkoittaa esimerkiksi pyörillä kulkevaa lentolaukkua, jonka enimmäismitat ovat 55 cm x 40 cm x 23 cm.

Pitääkö lentokenttäostosteni mahtua käsimatkavarakiintiöön?

Lentoasemalla tehtyjen ostosten tulee mahtua lippuusi kuuluvaan matkatavarakiintiöön.

Mitkä tavarat ovat kiellettyjä tai rajoitettuja käsimatkatavaroissa?

Tila käsimatkatavaroille on lentokoneessa rajallinen, joten noudathan sallitun matkatavaran määrää niin laukkujen määrän, koon kuin painonkin osalta. Siirrämme ylimääräiset tai liian suuret laukut ruumaan lisämaksusta.

Turvallisuussyistä joidenkin tavaroiden kuljettamista matkustamossa rajoitetaan tai se on kokonaan keilletty. Tämän Finavian nettisivuilla olevan kätevän työkalunavulla voit selvittää, onko tavarasi sallittu käsimatkatavaroissa vai ei.

Voinko tuoda lääkinnälliset laitteeni tai apuvälineeni matkustamoon?

Tarvittaessa voit ottaa matkustamoon mukaan lääkinnällisen laitteen tai liikkumista helpottavan, kuten henkilökohtaisen happilaitteen, CPAP-laitteen, kävelykepin tai kyynärsauvat, normaalien lippuusi sisältyvien käsimatkatavaroiden lisäksi. Huomaathan, että tämä lisäys tarkoittaa vain välttämättömiä apuvälineitä, ja muut ylimääräiset käsimatkatavarat eivät ole sallittuja.

Voinko tuoda lastenrattaat matkustamoon?

Muistilistamme perhematkaan valmistautuvalle sisältää ohjeet myös lastenrattaiden kuljettamisesta.

Ovatko urheiluvälineet ja soittimet sallittuja käsimatkatavaroissa?

Voit kuljettaa urheiluvälineitä käsimatkatavaroissa, mikäli urheiluvälineesi mahtuvat käsimatkatavaran koko- ja painorajoihin. Tutustu usein kysyttyihin kysymyksiin ja vastauksiin urheiluvälineiden kuljettamisesta.

Soittimia voi kuljettaa joko matkustamossa tai lentokoneen ruumassa niiden koosta riippuen. Jos haluat ottaa soittimesi matkustamoon, mutta sen koko ylittää 125 cm (leveys + pituus + korkeus), sinun on ostettava soittimellesi ylimääräinen paikka.

Mitä elintarvikkeita voin pakata käsimatkatavaroihin? Voinko ottaa lääkkeeni mukaan matkustamoon?

Monet elintarvikkeet ovat sallittuja käsimatkatavaroissa. Nesteiden ja nestemäisten tai lähes nestemäisten elintarvikkeiden kuljettamiseen käsimatkatavaroissa liittyy kuitenkin rajoituksia.

Kun matkustat lasten kanssa, voit tuoda matkustamoon riittävästi äidinmaitoa ja vauvanruokaa koko matkan ajaksi.

Voit pakata lääkkeesi käsimatkatavaroihin, ja on jopa suositeltavaa kuljettaa lääkkeet käsimatkatavaroissa. Pakkaathan lääkkeet erilliseen pussiin, mieluiten alkuperäisissä pakkauksissaan. Ota mukaan myös resepti ja lääkärintodistus, etenkin jos sairautesi vaatii hoitoa pistettävillä lääkkeillä.

18.06.2024NEW YORK CITY TOURISM: FREE AND LOW-COST THINGS TO DO IN NEW YORK CITY THIS SUMMER
18.06.2024NEW YORK CITY TOURISM: WHAT?S NEW & UPCOMING IN NEW YORK CITY  UPDATED: MAY 6, 2024
11.06.2024Talouselämä: Suomalaisyritys haluaa muuttaa matkatavaroiden turvatarkastukset
10.06.2024JFK Airport in New York is being completely transformed
09.06.2024RobbReport: Here Are the 50 Best Restaurants in the World for 2024
09.06.2024TravelWeekly: The legendary Flamingo takes its place at Las Vegas' Neon Museum
28.05.2024From Acadia to Zion: What travelers should know about each of America's national parks USA TODAY
28.05.2024What happened to U.S. passenger rail?
28.05.2024RailwayGazette: Las Vegas - California high speed train supplier selected
18.05.2024Testaa kuinka hyvin tunnet Yhdysvaltojen osavaltiot

Siirry arkistoon »