Google on mahdottoman näppärä muuntamaan asioita.
Kokeilepa googlettaa esim seuraavia:
5 usd in eur - ja paina enter
580 sq ft - ja paina enter
110 f - ja paina enter
2.2 USD per gallon in EUR per litre ja paina enter
Lämpötilat - Fahrenheitit Celciuksiksi
http://www.onlineconversion.com/temperature.htm
Tuumat metreiksi
http://www.onlineconversion.com/length_common.htm
Nopeudet
http://www.onlineconversion.com/speed_common.htm
Neliöjalat neliömetreiksi
http://www.onlineconversion.com/volume.htm
Gallonat litroiksi
http://www.sciencemadesimple.net/volume.php
Unssit grammoiksi
http://www.onlineconversion.com/weight_common.htm
Lyhenteet
tl teelusikka
rkl ruokalusikka
ml millilitra
cl senttilitra
dl desilitra
l litra
g gramma
kg kilo
tlk tölkki
h tunti
pss pussi
prk purkki
Tilavuus- ja painomittojen vaihtotaulukko
Mitat ja painot
1 kilogramma (kg) = 1000g
1 litra (l) = 10 dl =100 cl = 1000 ml
1 desilitra (dl) = 10 cl = 100 ml
1 senttilitra (cl) = 10 ml
Yksi desilitra 1 dl = 100 ml = n. 6,7 rkl
Puoli desilitraa ½ dl = 50 ml
Yksi ruokalusikallinen 1 rkl = n. 15 ml = 3 tl
Yksi teelusikallinen 1 tl = n. 5 ml
½ tl = 2,5 ml
1 maustemitta =n. 1ml = 1/4 tl
1 kahvikuppi = n. 1,5 dl
Jauhot 1 dl 1 rkl 1 litra
Vehnäjauhot 65 g 9 g 575-625 g
Hiivaleipäjauhot 65 g 9 g 575-600 g
Erikois- ja karkeat vehnäjauhot 70 g 10 g 575-600g
Ruissihtijauhot 55-60 g 8-9 g 550-570 g
Ruisjauhot 50-55 g 7-8 g 500-550 g
Grahamjauhot 70 g 10 g 600-625 g
Perunajauhot 80 g 12 g
Sämpyläjauhot 65 g 9 g 500-550 g
Tattarijauhot 60 g 9 g
Ohrajauhot 50-55 g 7-8 g
Maissijauhot 55 g 8 g
Ryynit ja hiutaleet 1 dl 1 rkl
Kauraleseet 55-60 g
Kaurahiutaleet 35 g 5 g
Korppujauhot 50 g
Makaronit 50 g
Mannaryynit 60 g 8-9 g
Riisi, pitkäjyväinen ja pyöreäjyväinen 85 g 12 g
Luonnon riisi 85 g 12 g
Riisihiutaleet 35 g 5 g
Vehnäleseet 20 g
Vehnäalkiot 30 g 4-5 g
Rikotut ohrasuurimot 75 g
Kaakaojauhe 40 g
Kookoshiutaleet 35 g
Sokeri 1 dl 1 rkl
Hienosokeri 85 g 12 g
Fariinisokeri 70 g 10 g
Hedelmäsokeri 75 g
Siirappi 140 g 20 g
Tomusokeri 60 g 9 g
Rasvat 1 dl 1 rkl
Kiinteä 95 g 15 g
Sula 90 g 13 g
Öljy 90 g
Muut 1 dl 1 rkl
Juusto, raastettu 40-50 g 5-6 g
Mantelit 60 g
Mantelilastut 30 g
Jauhetut mantelit 40 g
Mantelirouhe 55 g
Pähkinät 60 g
Maitojauhe 50 g 7 g
Rusinat 60 g
Suola 120 g
Tuoreet marjat 50-60 g
Ulkomaiset mitat
Tsp = teelusikallinen
Painot
1 pauna (lb) 16 oz 454 g
1 unssi (oz) 28,35 g
1 Pfund (saksal.) 500 g
Amerikkalaiset vetomitat
1 pintti nestettä 4,7 dl
1 kuppi 2,4 dl
1 kuiva pintti 5,5 dl
Englantilaiset vetomitat
1 pintti 5,7 dl
1 kuppi 2,8 dl
Painomitat
15 g ½ oz
25 g 1 oz
50 g 2 oz
75 g 3 oz
100 g 4 oz
175 g 6 oz
200 g 7 oz
250 g 8 oz
275 g 9 oz
300 g 10 oz
350 g 12 oz
500 g 1 lb
750 g 1 ½ lb
1 kg 2 lb
Uunin lämpötilat
Celsius Fahrenheit kaasu
110°C 225°F 1/4 haalea
120°C 250°F ½ haalea
140°C 275°F 1 melko lämmin
150°C 300°F 2 melko lämmin
160°C 325°F 3 lämmin
180°C 350°F 4 lämmin
190°C 375°F 5 melko kuuma
200°C 400°F 6 melko kuuma
220°C 425°F 7 kuuma
230°C 450°F 8 kuuma
240°C 475°F 9 hyvin kuuma
Celsius-asteiden muuttaminen Fahrenheit-asteiksi:
Kerro luku 9:llä, jaa tulos 5:llä ja lisää siihen 32.
Esim 100 ° C * 9 = 900 : 5 = 180 + 32 = 212° Fahrenheitia.
Fahrenheit-asteiden muuttaminen Celsius-asteiksi:
Vähennä luvusta 32, kerro 5:llä ja jaa 9:llä.
Esim. 212°F - 32 = 180 * 5 = 900 : 9 = 100°C