Ainakin 10 viinitilaa on vaurioitunut pahasti Kalifornian viinialueilla raivoavissa tulipaloissa. Moni kannabistuottaja on menettänyt tulipaloissa koko omaisuutensa.

Tuhoutuneisiin kuuluu Napa-laakson tunnetuimpiin ja vanhimpiin kuuluva White Rock Vineyards.

Napa-laakson alueella ovat kärsineet tuhoja Segassia Vineyard, Signorello, Stags’ Leap Winery, William Hill ja VinRoc -viinitilat ja viininvalmistajat.

Sonomassa tulipalot ovat tähän mennessä vaurioittaneet kuutta viinitaloa, jotka ovat Chateau St. Jean, Gundlach Bundschu Winery, Mayo Family Wineries, Nicholson Ranch sekä Sky Vineyards. Paradise Ridge -viinitila on palanut kokonaan.

”Sydämemme särkyivät viinitilamme menetyksen takia. Rakennukset tuhoutuivat, mutta viinitarha selvisi ja se on tuotantomme perusta. Olemme sitkeitä ja rakennamme uudet tilat”, Paradise Ridgen verkkosivuilla kerrotaan.

Mendocinon alueella on tuhoutunut kaksi viinitilaa, Frey Vineyards Winery ja Oster Wine Cellars.

Napan ja Sonoman alueilla sijaitsee kaikkiaan 1100 viinitilaa, joissa valmistetaan 8-10 prosenttia Yhdysvalloissa tuotetusta viinistä. Pelkästään Sonoman viinituotannon arvo on 13 miljardia dollaria vuodessa.

Viime vuosina erityisesti Sonoman alueelle on perustettu tuhansia kannabistiloja, jotka ovat juuri valmistautumassa ensimmäiseen lailliseen sadonkorjuuseen Kalifornian laillistettua kannabiksen viihdekäytön. Kannabistuottajien sato ei yleensä ole vakuutusten piirissä, toisin kuin viininvalmistajien, siksi moni on menettänyt tulipaloissa koko omaisuutensa.

Viini ja matkailu työllistävät Kalifornian viinialueilla noin 100 000 ihmistä. Vuonna 2015 Valley Fire -tulipalo tuhosi alueilla 2000 rakennusta ja vuoden 2014 maanjäristys aiheutti Napa-laaksossa satojen miljoonien vauriot.